Vragen? Mail naar owee@delftschestudentenbond.nl!
Nog maar 34 dagen tot de Owee!

Onderverenigingen

Naast colleges kent de DSB ook onderverenigingen, waarvan sommige uniek zijn in Delft! Op cultureel en sportief gebied kun je je helemaal uitleven en mocht jouw hobby niet bestaan, dan kun je daar zelf een ondervereniging voor oprichten! Sommige onderverenigingen zijn wekelijks actief, anderen organiseren een paar keer per jaar een mooie activiteit.

Sport

voetbal

Voetbal

D.S.S.V. Achilles

Speel je al jaren, en wil je dit blijven doen nu je in Delft komt studeren? Of lijkt dit je juist het moment om voetbal eens te proberen? Met elk niveau kun je bij Achilles terecht. Alle teams trainen wekelijks en doen mee aan de studentenvoetbalcompetitie en verschillende toernooien.

hockey

Tennis & Hockey

D.S.S.V. Achilles

Achilles houdt zich de laatste jaren ook bezig met tennis. Bij genoeg animo wordt meegedaan aan competities. Daarnaast faciliteert Achilles voornamelijk de mogelijkheid voor tennissers om met elkaar in contact te komen, zodat zij met elkaar kunnen trainen.

Ook voor hockey kun je bij Achilles terecht. Of je nu gezellig wilt trainen, of juist heel fanatiek, het kan allemaal.

klimmen

Klimmen

D.S.T.V. Sucellos

Onze klimsport ondervereniging bevat zowel extreem gemotiveerde leden die meermaals per week samen trainen, als leden die af en toe voor hun plezier gaan boulderen of klimmen. Ook gaan zij zo nu en dan samen op vakantie naar bouldergebieden als fontainebleau.

Naast klimmen organiseert Sucellos ieder jaar voor de hele vereniging een Ardennenvakantie. Tijdens deze reis wordt gecampeerd in de natuur en worden er verschillende activiteiten gedaan als kanoën en een kompastocht. Natuurlijk mag een groot kampvuur s avonds ook niet ontbreken.

voetbal

Zeilen

D.S.Z.V. Peer de Schuymer

Elk jaar worden er een aantal zeilweekenden georganiseerd. Op deze weekenden gaan zowel ervaren wedstrijdzeilers als leden die nog nooit op een boot gezeten hebben mee.

voetbal

Autopuzzelritten

D.S.M.C. Technische Toeristen

Een super gave speurtocht, op groot niveau! Oude of gehuurde autos worden tijdens autopuzzelritten ingezet, die ondervereniging Technische Toeristen ieder jaar organiseert. Gekke autos, hilarische routes en absurde prijzen zijn onlosmakelijk aan deze ritten verbonden. Weer zon ondervereniging die uniek in Delft is.

hardlopen

Atletiek

D.S.A.V. Puf

D.S.A.V. Puf neemt de organisatie van de deelname van de DSB aan hardloopevenementen voor haar rekening. Dit is sowieso ieder jaar de Batavierenrace, s werelds grootste estafetteloop speciaal voor studenten. Afhankelijk van de interesse doet Puf ook met andere hardloopevenementen mee

schieten

Schieten

D.S.S.V. t Rooije Roosken

Heb je altijd al willen schieten of wil je je schietkunsten verbeteren? Dan kun je lid worden bij t Rooije Roosken. In de zomermaanden schiet t Rooije Roosken er lustig op los in de achtertuin, waarbij menig ei, badeendje of ander voorwerp op creatieve wijze sneuvelt.

darten

Spelen

D.S.B.V. Beyaart

D.S.B.V. Beyaart begon ooit als een schaak-ondervereniging, maar is inmiddels veel verder uitgegroeid. Regelmatig wordt er gekaart, gedart of worden er andere spellen gespeeld. Ook worden hiervoor toernooien georganiseerd, waar fanatiek aan meegedaan wordt.

Cultuur

debat

Debatteren

D.S.D.C. Logica

Debatondervereniging Logika is de plek waarin liefhebbers van debatteren elkaar kunnen vinden. Enige keren per jaar organiseren zij debattoernooien waaraan iedereen kan deelnemen. Zo nu en dan wordt dit gekoppeld aan een speciale gelegenheid, bijvoorbeeld de studentenraadverkiezing, of wordt er een speciale jury uitgenodigd, zoals een politicus.

muziek

Muziek

D.S.M.V. Euphonia

Hou je van muziek maken? Sluit je aan bij D.S.M.V. Euphonia, onze muziek-ondervereniging, en/of sluit je aan bij een verenigingsband! Als lid van de DSB heb je alle materialen van Euphonia tot je beschikking; een professionele DJ-set, instrumenten, microfoons, versterkers... noem maar op.

toneel

Toneel

D.S.T. Kachel

Via voorstellingen, workshops en diverse andere methoden zorgt toneelondervereniging Kachel voor de culturele ontplooiing van haar leden. Even alles los kunnen laten en het publiek een verhaal vertellen op manieren die zij niet vaak zien, lachen, huilen, meezingen... alles komt langs op een door Kachel verzorgd evenement.

bier brouwen

Bier brouwen

D.B.B.G.

Het Delftsch Bonds Brouwers Gilde (DBBG) is een unieke ondervereniging binnen Delft. DBBG organiseert regelmatig activiteiten die gerelateerd zijn aan bier en bierbrouwen. Daarnaast brouwen zij ook meerdere keren per jaar hun eigen bieren.

Slaapplek

Geen zin om na al dat feesten in de OWee met de trein terug naar huis te moeten om de dag daarna weer vroeg op te moeten staan? Slaap dan in een studentenhuis. Contacteer ons op owee@delftschestudentenbond.nl om te kijken of we nog plek hebben.

studenten wegwijzer logo

Wil je meer algemene informatie over de DSB, kijk dan eens op deze pagina .
Ook kun je bij Studenten Wegwijzer terecht voor studentenkorting en belangrijke zaken als verzekeringen.